YERLEŞİM ve ULAŞIM DURUMU
Ufuk Üniversitesi, Ankara’da, Konya-Eskişehir yolu kavşağı üzerinde bulunan, eski Trafik Hastanesinin hemen yanında hizmete açılan yeni kampüs binası ile Eğitim Fakültesi ile Hazırlık Sınıfının öğrenim gördüğü Balgat Osmanlı Caddesi No:18′deki Ek binası ile Hukuk Fakültesinin eğitim gördüğü Dr. Ahmet Sadık Ahmet Cad. No:45 Balgat adresinde bulunan binada hizmetlerini vermektedir.
Bu üç bina; Ankara’nın merkezi olan Bahçelievler son durak, Milli Kütüphane, AŞTİ (Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) binası ve Metro istasyonunu kapsayan bölgelere 1 km.’den daha az bir uzaklıkta bulunmaktadır. Ankara’nın her yerine toplu taşımacılık hizmetleri vardır. Üniversitemiz Merkez Kampüsü Eskişehir-Konya yolları kesişme yerindedir. Ortadoğu Teknik, Bilkent, Hacettepe ve Başkent Üniversite Merkez Kampüsleri merkez kampüsümüzden 4-17 km. daha sonra, Eskişehir yolu üzerinde ve Eskişehir yönünde bulunmaktadır.
Üniversitemiz şehir merkezinde olduğundan kiralık barınma yerleri ile üniversitemiz çevresinde birçok öğrenci yurtları bulmak mümkündür. Bu öğrenim yılında Üniversitemize ait öğrenci yurdu programa alınmamıştır. (Üniversitemiz çevresindeki yurtlar)
Yeni sene öğrenime başlayacak öğrenciler için 1. no kampüs olarak anılan Balgat’taki Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi (Trafik Hastanesi) bitişiğindeki ek bina ve Vakıf’ça Üniversitemize tahsis edilen yeni Dr. Rıdvan Ege Tıp Merkezi binasında ek olarak yaptırılan Temel Bilimler bölümlerinde eğitim yapılacaktır. Trafik Hastanesi ek binasında Üniversite Mütevelli Heyet Başkanlığı, Rektörlük, Dekanlar, Üniversite Genel Sekreterliği, Öğretim Üyeleri Odaları, Bilgi İşlem Merkezi ve diğer hizmet birimleri ile 150 kişilik bir konferans salonu, dershaneler, bir kütüphane ve toplantı salonları mevcuttur. Yeni yapılan Dr. Rıdvan Ege Tıp Merkezindeki 170 ve 150 kişilik iki konferans salonu, kütüphane ve çeşitli dershaneler Tıp Fakültemizin hizmetleri için ayrılmıştır.
Burada Temel Tıp Eğitimi için hazırlanan 6 Laboratuar ve sınıf yanında, Bilgi İşlem uygulama merkezleri vardır. Ayrıca her iki hastane ek eğitim ve hizmet binaları arasında öğrenci kafeteryası bulunmaktadır.
Ayrıca Yabancı Diller Hazırlık Sınıfı Balgat Osmanlı Cad. No:18′de mevcut binada eğitimini sürdürmektedir.
İik etapta 2005 yılı Temmuz ayında Dr. Rıdvan EGE Araştırma ve Uygulama Hastanesi, ileriki yıllarda restorasyonu tamamlanacak olan Dr. Muhittin ÜLKER Hastanesi Üniversitemiz Tıp Fakültesinin hastanesi olarak hizmete girecektir.
Bir Yorum Yazın
E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen ( * ) gerekli alanları doldurunuz.
Bunu kullanabilirsiniz HTML etiketler ve öznitelikler:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <s> <ins> <strong>
Yorumu Gönder