GENEL BİLGİLER
Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü 4566 sayılı Harp Okulları Kanunu gereğince 15 Ekim 2001 tarihinde kurulmuş ve Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans Programında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu beş subay öğrenci ile eğitime başlamıştır.
2006-2007 eğitim ve öğretim yılında Enstitü’de Bilgisayar Bilimleri doktora programında 2, Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programında 3, Genel İşletme yüksek lisans programında (tezsiz) 7, Genel İşletme yüksek lisans programında (tezli) 2, Makine Mühendisliği yüksek lisans programında 3, Elektronik ve İletişim yüksek lisans programında 3 olmak üzere toplam 20 öğrenci eğitim görmüştür.
2007-2008 eğitim ve öğretim yılında Enstitü’de Bilgisayar Bilimlerinde 3 ve Elektronik ve İletişim yüksek lisans programında 3 olmak üzere toplam 6 öğrenci eğitim görmüştür.
2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Enstitü’de Bilgisayar Bilimlerinde 2, Elektronik ve İletişim yüksek lisans programında 3 ve Harekat Analizi Yüksek Lisans programında 3 olmak üzere toplam 8 öğrenci eğitim görmektedir.
Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü’nden 2003 yılında Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programından 5; 2004 yılında Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programından 4, Elektronik ve İletişim Mühendisliği yüksek lisans programından 4, Genel İşletme yüksek lisans programından 4 olmak üzere toplam 12; 2005 yılında Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programından 7, Genel İşletme yüksek lisans programından 7 olmak üzere toplam 14; 2006 yılında Makine Mühendisliği yüksek lisans programından 3, Genel İşletme yüksek lisans programından (tezsiz) 4, Genel İşletme yüksek lisans programından (tezli) 3 olmak üzere toplam 10; 2007 yılında Genel İşletme yüksek lisans programında (tezsiz) 7, Genel İşletme yüksek lisans programında (tezli) 2, Makine Mühendisliği yüksek lisans programında 3, Elektronik ve İletişim yüksek lisans programında 1 olmak üzere toplam 13; 2008 yılında Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programından 1, Elektronik ve İletişim yüksek lisans programında 1 olmak üzere toplam 2 öğrenci mezun olmuştur.
Enstitü; internet bağlantılı 5 adet dershane ile 32 öğrencinin aynı anda çalışabileceği kübikıl şeklinde düzenlenmiş ve internete doğrudan erişilebilen çalışma mahallerinden oluşmaktadır.
Enstitü’de lisansüstü eğitim yapan her bir öğrenciye ücretsiz dizüstü bilgisayar verilmekte ve öğrencilerimiz Deniz Harp Okulu’nun bütün sosyal imkanlarından faydalanmaktadır.
Enstitünün Amacı
Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliğindeki amaç ve ilkelere uygun olarak;
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Anayasanın temelini teşkil eden Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda çağdaş ve bilimsel yaklaşımla kavrama ve çözme yeteneğine ulaşmış,
Bilimsel anlayışa sahip,
İleri safhalardaki görevler ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yapması için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış bireyler yetiştirmek,
İhtiyaçlar doğrultusunda, yeterli sayıda lisansüstü eğitim programı açmak ve bu programlarda asker ve sivil kişilere ilgili bilim dallarında lisansüstü eğitim ve öğretim vermektir.
Enstitü’nün Görevleri
Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile birlikte, Genelkurmay Başkanlığı’nca uygun görülmesi halinde de sivil kişilere lisans üstü eğitim ve öğretim veya sertifika programları vermek.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik alanlarda bilimsel çalışmalar, araştırmalar, uygulamalar ve yayınlar yapmak.
Gerek kendi bünyesinde, gerekse diğer üniversitelerde lisansüstü eğitim öğretim yapan ya da yapmak isteyen personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan alanlara yönlendirilmesi konusunda danışmanlık yapmak.
Gerektiğinde uzaktan eğitim vermektir.
Eğitim Felsefemiz
Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, yasalara saygılı, her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal yeniliğe açık, araştıran, sorgulayan, üreten, aktif, dinamik, geleceğin problemlerini çözmeye hazır aydın bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü’nün misyonu, dünya kalitesi ve standardında eğitim ve öğretim vererek; 21. Yüzyılın gereklerine uygun olarak meslek ve iletişim becerilerine sahip, Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte iyi eğitilmiş, özgür düşünebilen, yapıcı, araştırıcı, yaratıcı, ufku geniş, takım çalışması yapabilen, girişimci, kendini sürekli olarak geliştirmeyi öğrenmiş, çağdaş, köklü ve kültürlü, insanı seven ve sayan, yüksek ahlaklı, çok yönlü, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmayı ana amaç edinmiş, öğrencilerin kendilerini, yaşadıkları ortamı ve dünyayı sorgulayarak tanıma, bağımsız karar verme, sonuca varma ve sonuçtan gerekli dersi alarak yoluna devam edebilme güç ve becerilerini geliştirmek, uluslararası standartlarda, tercihen uygulamalı bilimsel araştırmalar yapmak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın dünyaya açılan bilim penceresi olmaktır.
Vizyon
Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü’nün vizyonu; eğitim kalitesi ve yetiştirdiği öğrencilerin ürünleriyle dünyanın örnek alacağı bir enstitü olmaktır.
Öğrenci Kaynakları
Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü’nün esas öğrenci kaynağı Deniz Harp Okuludur. Kontenjan dahilinde; Kara ve Hava Harp Okulları ve sivil üniversite mezunu subaylar ile sivil öğrenciler de alınabilmektedirler.
Bir Yorum Yazın
E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen ( * ) gerekli alanları doldurunuz.
Bunu kullanabilirsiniz HTML etiketler ve öznitelikler:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <s> <ins> <strong>
Yorumu Gönder